Odp: Poprad - jest bombowo
: : nadesłane przez
krzyś (postów: 1110) dnia 2016-11-22 16:07:16 z *.centertel.pl
A ja wiem, że to nie przez wędkarzy! To samo jest z lipieniem. Lipień na Osie nie jest zjadany od 5 lat i gdzie on jest? Kilka sztuk na drugim murze oporowym? W latach 99-2002 gdzie wszyscy go zjadali było sto razy więcej niż jest teraz. Nie chcę się sprzeczać jaka jest przyczyna bo sam jej nie znam. Teraz praktycznie wszędzie jest no kill a tam gdzie go nie ma mało, który wędkarz go zabiera(o ile uda się coś złowić)A może było tak, że w latach 90-tych przystępował do efektywnego tarła? Może materiał zarybieniowy był zdrowy i dobrze znosił nowa warunki do życia a może jeszcze coś innego? Najlepiej powiedzieć, że go wędkarze zjedli i od 14 lat dalej go jedzą!