f l y f i s h i n g . p l 2025.09.14
home | artykuły | forum | komis | galerie | katalog much | baza | guestbook | inne | sklep | szukaj
FORUM  WĘDKARSTWA  MUCHOWEGO
Email: Hasło:
Zaloguj automatycznie przy każdej wizycie:
Jeśli jeszcze się nie zarejestrowałeś: Załóż konto

Ostani post! Temat: Odp: Pasłęka nie tylko muchowa. Autor: tomekz. Czas 2025-09-14 17:10:22.


poprzednia wiadomosc Odp: Przepis : : nadesłane przez gal66 (postów: 588) dnia 2007-06-04 22:13:12 z *.neoplus.adsl.tpnet.pl
  Potrzebujemy cebulę,cytrynę, czosnek, natkę pietruszki, masło, vegetę(sól), pieprz, folię aluminiową no i oczywiście.........................................RYBĘ!!!

Sprawioną rybkę należy delikatnie opieprzyć, osolić(ovegetować?), następnie na folii układamy cytrynę w plasterkach(uwaga na skórkę-czasami daje gorzkawy posmak), na to cebula (krążki) potem rybka i na wierzchu znowu cebula i cytryna. Do środka np.pstrąga należy włożyć pokrojony czosnek i masło (ewentualnie masło czosnkowe), wszystko zawinąć w folię i do piekarnika lub na grilla.
Na grilla proponuję grubszą warstwę folii, wkładając do nagrzanego piekarnika radzę dobrze zawinąć brzegi folii (wycieka "sok" i śmierdzi po przypaleniu)
Piec trzeba w zależności od upodobań smakowych, wielkości rybki i ilości dodatków nawet do kilkudziesięciu minut. Potem pozostaje tylko delikatnie posypać pietruszką, wyciągnąć coś z lodówki (zimne piwo lub "mrożona" czysta) i smakować w dobrym towarzystwie ciężko "wymachane" przysmaki.
Życzę smacznego
Pozdrowienia
  [Powrót do Forum] [Odpowiedz] [Odpowiedz z cytatem]    
 
Nadawca
Data
  Odp: Przepis [6] 04.06 22:36
  Odp: Przepis [5] 04.06 22:45
  Odp: Przepis [0] 05.06 01:05
  Odp: Przepis [3] 05.06 10:09
  Odp: Umiar i przyzwoitość [1] 05.06 10:15
  Odp: Umiar i przyzwoitość [0] 06.06 07:49
  Nareszce jakis godny uwagi watek :) [0] 05.06 14:45
  Odp: Przepis [0] 04.06 23:19
       


Copyright © flyfishing.pl 2002
wykonanie focus