f l y f i s h i n g . p l 2025.09.27
home | artykuły | forum | komis | galerie | katalog much | baza | guestbook | inne | sklep | szukaj
FORUM  WĘDKARSTWA  MUCHOWEGO
Email: Hasło:
Zaloguj automatycznie przy każdej wizycie:
Jeśli jeszcze się nie zarejestrowałeś: Załóż konto

Ostani post! Temat: Odp: AI o smaku ryb w „porównaniu” z grzybami. cd. Autor: bami. Czas 2025-09-24 19:21:43.


poprzednia wiadomosc Odp: Od tej chwili badania rynku straciły wszelki sens... : : nadesłane przez Krzysztof Dmyszewicz (postów: 9496) dnia 2010-03-21 00:25:12 z *.chello.pl
  albo też człowiek który nie był piekarzem nie może wypowiadać się na temat chleba.

Pozdrawiam serdecznie
Krzysiek


Taki człowiek może sie wypowiedziec na temat wyglądu i smaku chleba Krzysiu.
Nie na temat procesu jego produkcji, receptury czy prowadzenia piekarni...

Marian


Szanowny Panie Marianie,
Jest to moim zdaniem słuszna uwaga, ale nie do końca prawdziwa. Może nie podobać mi się receptura, z uwagi na smak, który jest jej pochodną i o ile rozumiem powiązanie, mogę powiedzieć "Za dużo soli". Może nie podobać mi się sposób prowadzenia piekarni, np. opóźnenia w dostawie chleba, syf w zakładzie itd.

Człowiek nie powinien wypowiadać się na temat rzeczy, których nie ogarnia umysłem, a nie na temat rzeczy których nie przeżył. Jeśli jest dla mnie jasne, że jak wpadnę pod pędzący samochód to skończy się to źle, to nie muszę mieć wypadkowego "CV" itd. itp.

Poza tym umówmy się, większość rad na tym i jeszcze innym forum aby coś zrobić samemu w praktyce nie ma na celu uświadomienia komuś po bratersku jak lepiej żyć. Takie propozycje są składane zwykle dziwnym trafem podczas większych polemik i mają zwykle na celu zdeklasowanie rozmówcy, mimo, że teorie które rozmówca przytacza są tak proste jak zderzenie z autem, którego przecież przeżywać nie trzeba aby wiedzieć że jest to szkodliwe.

Bądźmy przynajmniej uczciwi i powiedzmy sobie otwarcie jaka jest geneza takich dobrych rad....

Pozdrawiam serdecznie
Krzysiek
  [Powrót do Forum] [Odpowiedz] [Odpowiedz z cytatem]    
 
Nadawca
Data
  Brak odpowiedzi na ten list. Zobacz następną wiadomość.    
       


Copyright © flyfishing.pl 2002
wykonanie focus