f l y f i s h i n g . p l 2025.08.26
home | artykuły | forum | komis | galerie | katalog much | baza | guestbook | inne | sklep | szukaj
FORUM  WĘDKARSTWA  MUCHOWEGO
Email: Hasło:
Zaloguj automatycznie przy każdej wizycie:
Jeśli jeszcze się nie zarejestrowałeś: Załóż konto

Ostani post! Temat: Odp: Jak powinien wyglądać dzisiaj portal o flyfishingu. Autor: trouts master. Czas 2025-08-25 22:27:21.


poprzednia wiadomosc Odp: sprawa dot. ryby po : : nadesłane przez Kuba Chruszczewski (postów: 636) dnia 2006-05-24 17:09:09 z *.neoplus.adsl.tpnet.pl
  Ponieważ Kuba jest na zesłaniu, i ciężko się zaharowuje, to odpowiem w jego imieniu:

NIE MA BŁĘDU W ILOSCI SOLI I CUKRU - trzeba dużo, tak jak Kubuś napisał w poprzednim poscie - gruba warstwa takiego mixu na każdy płat. Pamiętać proszę o minimalnej przewadze cukru - inaczej ryba sie zakonserwuje na twardo. Mieszankę przygotowujemy w osobnym pojemniku/misce. Oczywiście mix sypiemy tylko na stronę z mięsem (na skórę nie trzeba). A układamy następująco: płat skórą do dna gara, na to gruba warstwa soli i cukru, na to kolejny płat mięsem do dołu, potem znów (jeżeli mamy więcej niż jedną rybę) . CZyli skórą doskóry, mięsem do mięsa.

Wszelkie robactwo zamieszkałe w mięsku łądnie się tą solą zakonserwuje, i śmiało można spożywać. Na pocieszenie dodam, że norwegowie znają sporo ciekawszych patentów na surową rybę, ale ze względów estetycznych szczegułów nie podam.

Tej zupy w której rybka będzie pływać (zrobi się po 24 h) prosze nie wylewać - niech sie ładnie moczy. Jednak po kilku dniach mięsko zacznie twardnieć. Nalepiej obliczyć spożycie na max 3-4 dni.


Admina prosze jednocześnie o wykasowanie mojego konta z adresem bodostyle@gn.neostrada.pl - nie mogę sie na nie już zalogować, a do tego zmieniłem maila. Dlatego między innymi piszę z konta Kuby (za jego pozwoleniem)

Pozdrawiam, i smacznego, Tomek Bogdanowicz


  [Powrót do Forum] [Odpowiedz] [Odpowiedz z cytatem]    
 
Nadawca
Data
  Brak odpowiedzi na ten list. Zobacz następną wiadomość.    
       


Copyright © flyfishing.pl 2002
wykonanie focus