f l y f i s h i n g . p l 2025.07.31
home | artykuły | forum | komis | galerie | katalog much | baza | guestbook | inne | sklep | szukaj
FORUM  WĘDKARSTWA  MUCHOWEGO
Email: Hasło:
Zaloguj automatycznie przy każdej wizycie:
Jeśli jeszcze się nie zarejestrowałeś: Załóż konto

Ostani post! Temat: Odp: PUCHAR GALICJI 2025. Autor: pstrag997. Czas 2025-07-29 21:40:30.


poprzednia wiadomosc Tatar z ryby : : nadesłane przez Jędrek (postów: 438) dnia 2005-06-14 23:47:47 z *.neoplus.adsl.tpnet.pl
  Ja tak robię tatara z ryby(pstrąga) złowionej-świeżej (!)
Oddzielam mięso od ości, skrapiam cytryną, do lodówki na ok. 20 min. Później dodaję pieprz biały, sól, ogórek kiszony (lub korniszon), cebulę pokrojoną w kostkę, żółtko (lub nie), olej (np. z pestek winogron-prawie nie ma smaku). No i to właściwie wsio. Można dodawać jeszcze różne inne rózności-koperek, paprykę, so s sojowy ... list jest długa. Ale najprostsze jest najlepsze.
No i dobrze pasuje taki tatar w DOBOROWYM Towarzystwie "pod" zmrożoną wódeczkę lub zimny browarek lub białe pólwytrawne (lub wytrawne) winko.

Pozdrawiam,
Jędrek
  [Powrót do Forum] [Odpowiedz] [Odpowiedz z cytatem]    
 
Nadawca
Data
  Odp: Tatar z ryby [2] 15.06 00:01
  Odp: Tatar z ryby [1] 15.06 00:08
  Odp: Tatar z ryby [0] 15.06 00:14
       


Copyright © flyfishing.pl 2002
wykonanie focus