f l y f i s h i n g . p l 2025.09.28
home | artykuły | forum | komis | galerie | katalog much | baza | guestbook | inne | sklep | szukaj
FORUM  WĘDKARSTWA  MUCHOWEGO
Email: Hasło:
Zaloguj automatycznie przy każdej wizycie:
Jeśli jeszcze się nie zarejestrowałeś: Załóż konto

Ostani post! Temat: Odp: AI o smaku ryb w „porównaniu” z grzybami. cd. Autor: bami. Czas 2025-09-24 19:21:43.


poprzednia wiadomosc Odp: Zapraszam do galerii : : nadesłane przez Józef Jeleński (postów: 1785) dnia 2010-05-16 16:35:36 z *.neoplus.adsl.tpnet.pl
  Z całym szacunkiem: badania dotyczą wody - a nie stanu hydromorficznego rzeki. Woda jest dobra zapewne wtedy kiedy bierze się próbki, a nikt przy zdrowych zmysłach nie pobiera próbki podczas powodzi.... Nikt na podstawie badań jakości wody nie może wnioskować o tum, że skuteczne tarło nie może mieć miejsca, bo dno skaliste, ani że podczas wezbrania ryby są całkowicie wymiecione z odcinka. I że dobra średnia zawartość zawiesiny nie musi oznaczać, że maksymalna jest dziesięć razy przekroczona przez 30 minut... Bo woda jest czyściutka przez cały rok i raz tylko płynie błoto wraz z tymi wszystkimi rybkami, które nie miały się gdzie ukryć.
Ile razy dziennie mierzy się temperaturę wody na Sanie? Ja rejestruje temperaturę od pięciu lat co 12 minut. I dlatego wiem jaka jest i w dzień i w nocy i w lecie i w zimie. Z monitoringu tego się nie wyczyta, bez przesądzania czy robią to bardziej czy mniej adekwatnie.
  [Powrót do Forum] [Odpowiedz] [Odpowiedz z cytatem]    
 
Nadawca
Data
  Brak odpowiedzi na ten list. Zobacz następną wiadomość.    
       


Copyright © flyfishing.pl 2002
wykonanie focus