f l y f i s h i n g . p l 2025.09.24
home | artykuły | forum | komis | galerie | katalog much | baza | guestbook | inne | sklep | szukaj
FORUM  WĘDKARSTWA  MUCHOWEGO
Email: Hasło:
Zaloguj automatycznie przy każdej wizycie:
Jeśli jeszcze się nie zarejestrowałeś: Załóż konto

Ostani post! Temat: Odp: AI o smaku ryb w „porównaniu” z grzybami. cd. Autor: bami. Czas 2025-09-23 23:29:34.


poprzednia wiadomosc Odp: z pstrągowego menu : : nadesłane przez S. Cios (postów: 2190) dnia 2009-04-09 20:01:40 z *.elisa-laajakaista.fi
  Obecność lub brak pluskolców i wioślaków w żołądkach ryb jest przede wszystkim sprawą dostępności. Gatunki preferujące wodę otwartą występują w niewielkich ilościach w zbiornikach z rybami. Mnóstwo jest tam natomiast gatunków żyjących na płytkiej wodzie lub wśród roślin.
Mam wyśmienity materiał o odżywianiu się szczupaków w niewielkim jeziorku koło Helsinek (nie występuje tam żaden inny gatunek ryby). Pluskolce i wioślaki są zjadane w dużych ilościach, ale tylko w krótkim okresie w środku lata, gdy woda jest na tyle czysta, że są one dobrze widoczne dla ryb.
  [Powrót do Forum] [Odpowiedz] [Odpowiedz z cytatem]    
 
Nadawca
Data
  Brak odpowiedzi na ten list. Zobacz następną wiadomość.    
       


Copyright © flyfishing.pl 2002
wykonanie focus