f l y f i s h i n g . p l 2025.09.21
home | artykuły | forum | komis | galerie | katalog much | baza | guestbook | inne | sklep | szukaj
FORUM  WĘDKARSTWA  MUCHOWEGO
Email: Hasło:
Zaloguj automatycznie przy każdej wizycie:
Jeśli jeszcze się nie zarejestrowałeś: Załóż konto

Ostani post! Temat: Odp: Brennica okjazja do rewitalizacji. Autor: Robert Kostecki. Czas 2025-09-19 09:02:57.


poprzednia wiadomosc Odp: o KWAŚNICE PYATAM? : : nadesłane przez TP (postów: 796) dnia 2008-09-07 16:58:08 z *.gprs.plus.pl
  Około 10 porządnych porcji. Zależy co się uznaje za porządną porcję, ale dla mnie to duży głęboki talerz a gęste ma być kopiaste. Ja mam 100kg wagi i potrafię zjeść wołu jak mam smak. Ja to robię w garnku na bigos, który ma ok 8 l pojemności.
Można również nie kroić mięsa do gotowania, tylko ugotować w całych kawałkach. Potem wyjąć, pokroić porcje, podzielić na talerze żeby każdy dostał porcję równą i zalewać zupą. Mięso się rozgotowuje, szczególnie szynka, dlatego należy zwrócić uwagę że jak się kroi w te plastry to mają być grube. Dobrze jest kupić trochę więcej kapusty kiszonej z wodą, odcedzić ten kwas i pod koniec gotowania dodać samego kwasu jak by zupka wyszła mało kwaśna. A kapusta jest taniutka, można w trakcie gotowania podjadać surówkę, to zdrowo. Szczególnie dobry podkład pod wódeczkę. Wiadomo - bigos, ogóry, kiszona kapusta - to najlepsze podkłady i zagrychy. O - jeszcze utopence. Też kwaśne jak fix.
I co dość ważne na zlotach - kwaśnie się szybko nie psuje. Może stać 3 dni w temperaturze pokojowej, nie w lodówce, byle codziennie przegotować całość przez 5 minut.
  [Powrót do Forum] [Odpowiedz] [Odpowiedz z cytatem]    
 
Nadawca
Data
  Brak odpowiedzi na ten list. Zobacz następną wiadomość.    
       


Copyright © flyfishing.pl 2002
wykonanie focus