 |
Odp: skalp z krulkia
: : nadesłane przez
DAREK (postów: ) dnia 2004-10-31 16:43:58 z *.broker.com.pl |
|
Po ściągnięciu skórki z głowy rozepnij ją dokładnie na desce i wysusz w pobliżu kaloryfera. Musisz tylko zwrócić uwagę żeby mizdra (wewnętrzna strona skóry) była jak najdokładniej wyczyszczona z resztek mięsa i tłuszczu, a w okolicach uszu pozostawić samą chrząstkę( wytnij małżowinę uszną). Nie spiesz się i zrób to dokładnie. Tak wysuszona skóra nie musi być w żaden sposób konserwowana. Z pozostałą skórą zrób tak samo, chyba że chcesz ciąć paski na zonkery to wtedy musisz skórę dać do wyprawy. W trakcie suszenia możesz skórę kilkakrotnie przetrzeć spirytusem salicylowym. On usunie resztki tłuszczu pojawiające się w trakcie suszenia. Tak wysuszoną skórę pakujesz do woreczka strunowego. Mam w ten sposób zrobioną skórę z zająca i przez dwa lata przechowywania nic się złego z nią nie dzieje.
Pozdrawiam
|
|
[Powrót do
Forum] [Odpowiedz] [Odpowiedz z cytatem] |
|
|
|
|
Nadawca
|
Data |
|
Brak odpowiedzi na ten list.
Zobacz następną wiadomość.
|
|
|
|
|
|
|