Tatar z Lipienia ... PYCHA !
: : nadesłane przez
DragstaR1 (postów: 113) dnia 2011-03-09 18:48:23 z *.altec.pl
Składniki:
lipień
dwa nieduże ogórki marynowane
cebula sałatkowa
1/4cytryny
łyżka oliwy z oliwek
cztery łyżki majonezu(babuni)
sól i pieprz
płaska łyżeczka magi (tylko oryginalna)
pietruszka
świeży tymianek
Sposób przyrządzenia:
Rybę sprawiamy i oddzielamy mięso od ości(bardzo łatwo odchodzi)siekamy nożem na drobno, dodajemy oliwę, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na chwilę żeby składniki sobą przeszły. W między czasie siekamy na drobną kostkę cebulę i ogórek. Mieszamy rybę z cebulą i ogórkiem, dodajemy majonez ,przyprawiamy pieprzem szczyptą soli i magą. Na końcu dodajemy posiekaną pietruszkę i tymianek dla podkreślenia smaku ryby. Podajemy na malutkich kromeczkach chleba posmarowanego świeżym masłem. Naprawdę PYCHA!!!