f l y f i s h i n g . p l 2025.09.27
home | artykuły | forum | komis | galerie | katalog much | baza | guestbook | inne | sklep | szukaj
FORUM  WĘDKARSTWA  MUCHOWEGO
Email: Hasło:
Zaloguj automatycznie przy każdej wizycie:
Jeśli jeszcze się nie zarejestrowałeś: Załóż konto

Ostani post! Temat: Odp: AI o smaku ryb w „porównaniu” z grzybami. cd. Autor: bami. Czas 2025-09-24 19:21:43.


poprzednia wiadomosc Odp: Co to za ryba : : nadesłane przez Aachener (postów: 1) dnia 2012-12-06 08:33:24 z *.neoplus.adsl.tpnet.pl
  Zoroones ma rację. Ta ryba to troć wędrowna (Salmo trutta trutta), która dzięki diecie bogatej w skorupiaki morskie bogate w astaxanthynę (rodzaj karotenu) ma czerwone mięso. Nazwa jest tlumaczeniem z niemieckiego - Lachsforelle.
W handlu niestety jest to najczęściej hodowlany przerośnięty pstrąg tęczowy (Oncorhynchus mykiss), któremu do paszy dodaje się wyżej wymienioną substancję uzyskaną z alg.
  [Powrót do Forum] [Odpowiedz] [Odpowiedz z cytatem]    
 
Nadawca
Data
  Brak odpowiedzi na ten list. Zobacz następną wiadomość.    
       


Copyright © flyfishing.pl 2002
wykonanie focus