f l y f i s h i n g . p l 2025.09.27
home | artykuły | forum | komis | galerie | katalog much | baza | guestbook | inne | sklep | szukaj
FORUM  WĘDKARSTWA  MUCHOWEGO
Email: Hasło:
Zaloguj automatycznie przy każdej wizycie:
Jeśli jeszcze się nie zarejestrowałeś: Załóż konto

Ostani post! Temat: Odp: AI o smaku ryb w „porównaniu” z grzybami. cd. Autor: bami. Czas 2025-09-24 19:21:43.


poprzednia wiadomosc Odp: Co to za ryba : : nadesłane przez Ireneusz Kasia (postów: 1310) dnia 2010-12-03 21:39:29 z *.toya.net.pl
  W marketach na T,pojawiła się ryba pod nazwą pstrąg łososiowy.Ryba o małej głowie,krępym srebrnym tułowiu.Sprzedawca twierdzi że ryby pochodzą z polskiej hodowli.Czy to krzyżówka tęczaka i łososia?

To tylko nazwa handlowa żeby zachęcic klientów, różnica to właśnie czerwonawe lub pomarańczowe mięso - stąd nazwa żeby nawiazać do najbardziej szlachetnych ryb.

Zwróć uwagę że ostatnio w marketach pojawil się nowy gatunek ryby "dorsz norweski" (czyli czarniak). Często te nazwy są podawane razem, podejrzewam że zwykłemu zjadaczowi chleba (w zasadzie ryby) nazwa czarniak nic nie mówi, dorsz już tak a jak dodamy norweski to od razu kojarzy się z najszlachetnieszymi rybami (łososiami) i w taki sposób można klienta zachęcić do zakupu.

pozdrawiam
  [Powrót do Forum] [Odpowiedz] [Odpowiedz z cytatem]    
 
Nadawca
Data
  Brak odpowiedzi na ten list. Zobacz następną wiadomość.    
       


Copyright © flyfishing.pl 2002
wykonanie focus