f l y f i s h i n g . p l 2025.09.28
home | artykuły | forum | komis | galerie | katalog much | baza | guestbook | inne | sklep | szukaj
FORUM  WĘDKARSTWA  MUCHOWEGO
Email: Hasło:
Zaloguj automatycznie przy każdej wizycie:
Jeśli jeszcze się nie zarejestrowałeś: Załóż konto

Ostani post! Temat: Odp: AI o smaku ryb w „porównaniu” z grzybami. cd. Autor: bami. Czas 2025-09-24 19:21:43.


poprzednia wiadomosc Odp: Od czego zależy liczba robali w rzece? : : nadesłane przez S. Cios (postów: 2190) dnia 2010-10-21 15:31:55 z *.msz.gov.pl
  O ile mi wiadomo problem zakwaszenia może wystąpic w przypadku małych wód stojacych, w tym starorzeczy. W przypadku wód bieżących wiadomo mi tylko o zakwaszeniu cieków niosących wodę z torfowisk (np. w Finlandii). Nie sadzę, by byl to problem w naszych rzekach, w tym na Drawie. Ruch wody robi swoje. Poza tym, miernikiem stopnia zakwaszenia jest (nie)obecność kiełży (te preferują wodę zasadową). Zerknijcie do moich danych o pokarmie lipieni w wodach pomorskich, przyjrzyjcie sie składowi gatunkowemu i wyciągnijcie wnioski.
  [Powrót do Forum] [Odpowiedz] [Odpowiedz z cytatem]    
 
Nadawca
Data
  Brak odpowiedzi na ten list. Zobacz następną wiadomość.    
       


Copyright © flyfishing.pl 2002
wykonanie focus