Forum Wędkarstwa Muchowego |
|||||
|
Wysłał: Marek
faktycznie - farsz grzybowy w cieście francuskim jest świetny. Ale ja dodaję do niego jeszcze nieco zmiażdżonego czosnku, świeżej (jeśli jest - np. z doniczki) natki pietruszki, a czasem i ugotowanej i odsedzonej kapusty kiszonej.
Cisto : jedno jak opisałeś z dodatkiem soli, drugie siekam z masłem i też wałkuje, przkładam jak opsałeś... Po godzinie, dwóch w lodówce tnę cisto na trójkąty, napełniam farszem i formuję rogaliki, które piekę w piekarniku (ok 210 st.C)...później kładę pachnące i chrupiące na półmisku właśnie do czerwonego barszczyku - też własnoręcznie uwarzonego
Wysłał: whartonlum
http://www.dezinedepot.com/user/40980 2005 http://www.dezinedepot.com/user/40977 include gross http://www.dezinedepot.com/user/40982 pnas models http://www.dezinedepot.com/user/40975 allowed read http://www.dezinedepot.com/user/40976